A kezdet: Szónikus fogkefék

E-Hall

Az E-hallnál hiszünk abban, hogy a magyar vásárlók is keresik az innovatív termékeket, ezért elhatároztuk, hogy árainkat hozzájuk igazítva igyekszünk lehetővé tenni, hogy bárki kipróbálhassa a szónikus fogkeféket.

Miért éppen szónikus fogkefe?

Az E-hall Webáruház első termékei között szerepeltek a szónikus fogkefék, melyek bár újdonságnak számítottak, már akkoriban is megtalálhatók voltak az áruházak polcain. A borsos ár és az ismeretlen terméktípus azonban egyelőre visszatartotta az érdeklődőket a vásárlástól.

Az E-Hallnál hisszük, hogy a magyar vásárlók is keresik az innovatív termékeket, ezért elhatároztuk, hogy árainkat hozzájuk igazítva elérhetővé tesszük számukra a szónikus fogkeféket. 

Ennyit rólunk, és most eláruljuk, hogy mitől más a szónikus fogkefe.

Az elektromos fogkefék többsége egy körív mentén mozog (ún. forgófejes), a sörték mozgási sebessége nem éri el a szónikus rezgés frekvenciájának tartományát. A szónikus fogkefék elnevezése a rezgés által keltett hanghullámokból ered. Aki hallott már szónikus fogkefét működés közben, tudja, mire utalunk: a jellegzetes zümmögő hangra, ami a rezgéseket kíséri.

Na de mi az a szónikus rezgés?

Az immár “hagyományos”-ként is nevezhető elektromos fogkefék percenként 4000-8000 mozdulatot végeznek körkörösen, amíg a szónikus fogkefék 12000 és 24000 Hz frekvencián rezegnek – ez átlagosan 50000 mozdulatot jelent percenként. Igen, ötvenezer mozdulatot! A mozgás esetükben egyenes vonalú, a sörték kilengése jóval nagyobb, mint a hagyományos elektromos fogkefék esetén. Vajon ezért tisztít jobban a szónikus fogkefe? A válasz egyszerű: igen. A sörték gyorsabban mozognak és nagyobb utat tesznek meg, ezért extra hatékonyan tisztítják a fogakat, eltávolítják a lepedéket. A mozgás által keltett hanghullámok ráerősítenek a tisztító hatásra, így a nehezen elérhető területeken sincs menekvés a szennyeződés számára!

Neked is ajánljuk a szónikus fogkefe használatát, ha:

  • Érzékenyek a fogaid

    A szónikus fogkefék többsége kíméletes üzemmódra is képes, sörtéjük puhább más fogkefék sörtéihez képest.* Kaphatók olyan modellek is, melyek érzékelik, ha a kelleténél erősebben nyomjuk a fogra a fogkefét, ekkor figyelmeztető jelzést adnak (fényjelzés, rezgésmód megváltozása, vagy rövid rezgészünet formájában), ezzel biztosítva az érzékeny fogak védelmét.

* Léteznek szónikus fogkefék esetében is keményebb és puhább sörtéjű fejek, ezek elérhetőségéről kérdezd a forgalmazót.

Dr. SONIC D7 fogkefe pink 
  • Fogínybetegségben vagy fogágybetegségben szenvedsz

    A szónikus fogkefék mozgási iránya kíméletes, a puha sörték nem sértik fel a legérzékenyebb fogínyt sem, mégis igen hatékonyan tisztítják a fogak ínnyel találkozó felületeit. A lepedéken túl akár a fogkő egy részétől is megszabadulhatunk szónikus fogkefénk segítségével! Ezen betegségek esetében alapvető fontosságú a fogak tisztán tartása. A megfelelően kiválasztott modell tehát, segíthet az állapot javulásában is.

  • Szeretnéd kisgyermeked megtanítani a helyes fogápolásra

    A kisgyermekek még nem képesek a megfelelő mozdulatokat tökéletesen kivitelezni fogmosáskor, ezért a szónikus fogkefe remek választás számukra is! A szónikus fogkefe akkor is hatékonyan tisztít, ha használójának kézügyessége még fejletlen. A beépített időzítő, amely egyes termékek esetében 30 másodpercenként figyelmeztet a körnegyed-váltásra, hasznos segítség szülőnek és gyermeknek egyaránt. Ráadásul az ergonómikus kialakítás mellett a gyermekbarát dizájn sem maradhat el! A fogkeféken elhelyezett kedves részletek segítenek, hogy a gyermekek megszeressék ezt a rutinfeladatot.

    Nemcsak a kisgyermekek, hanem mozgásukban korlátozott, vagy értelmi fogyatékos személyek is rábízhatják magukat szónikus fogkeféikre, mert kényelmes és egyszerű használatuk lehetővé teszi a megfelelő szájhigiénia fenntartását.

 

Megjegyzés: Gyermekek számára javasoljuk, hogy a fogmosás mozdulatait először hagyományos fogkefével sajátítsák el, és csak ezután kezdjék el a szónikus fogkefe használatát.

 
  • Fontosnak tartod a 2 perces szabályt, de nem mindig tudod teljesíteni  

    A szónikus fogkefék rezgésszáma biztosítja a megfelelő szájápolást akár a két perces ajánlott időtartam alatt is (emlékezzünk, tízszer gyorsabb, nagyobb mozdulatok). A beépített időzítő kifejezetten hasznos funkció, sőt, egyes termékek tartalmaznak félperces emlékeztetőt is, amely figyelmeztet a körnegyed-váltásra, hogy minden fog egyenlően részesüljön a tisztításban.

  • Fontos szempont számodra a fogfehérítés  

    A szónikus fogkefék a hanghullámok révén több elszíneződést képesek eltávolítani a fogakról, mint hagyományos társaik. Egyes modellek fehérítő üzemmódba is kapcsolhatók, mely még hatékonyabban tisztítja a fogakat, a szónikus rezgésmód optimalizálásának köszönhetően.

Természetesen nem titkoljuk el az esetleges hátrányokat, nehézségeket sem. Lássuk most ezeket!

  • Meg kell szokni. 

    Elsőre szokatlan lehet az élmény, akár enyhe fájdalmat is érezhetünk. Amikor az esetlegesen érzékenyebb területek “kiszabadulnak” az őket fedő szennyeződések és fogkő alól, az bizony rövid ideig kellemetlen érzés lehet, de ez az erőteljes tisztítás “mellékhatása” miatt fordulhat elő. Jó, hír, hogy hamar elmúlik, és miután hozzászoktunk a szónikus fogkefe használatához, valamint megtaláljuk a számunkra megfelelő beállítást, korábban nem tapasztalt tisztaságot nyerhetünk cserébe!

  • A fejet 3 havonta cserélni kell.

    Ez nem is igazán hátrány, mert minden fogkefére érvényes, hogy a megfelelő szájhigiénia érdekében gyakran szükséges őket cserélni. Egyes szónikus fogkefe modellek már olyan fejjel rendelkeznek, melyek a sörték színének változásával jelzik, ha elkoptak, ezért nem kell naptárban jelölni a csere időpontját.

Ha Te is kedvet kaptál a szónikus fogkefe kipróbálásához, ne habozz, nézz körül kínálatunkban!
Árukereső.hu