Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hajformázás otthon

E-Hall

Egy hajvasalóval gyorsan és egyszerűen felturbózhatod a frizurádat, néhány fontos dologra azonban érdemes odafigyelni a használata közben.

Mire figyeljek hajformázáskor?

Hajvasalás előtt minden esetben alaposan meg kell szárítanunk a hajunkat.

Ha vasalás közben sistergő hangot hallunk, hajunk nem száradt meg teljesen. Ekkor azonnal abba kell hagyni a műveletet!

Hajformázás előtt csak bizonyos termékek használata engedélyezett. Kerüljük a lakkot, sprayt, krémet, de még a hajvégápoló olajokat is, ugyanis mindezek a hő hatására sérülést okozhatnak a hajszerkezetben. Hővédő készítmények használatával csökkenthető a hajvasalás okozta károsodás.

Mekkora hőmérsékletet válasszak?

Hajvasaláskor alapszabály, hogy törekedni kell a minél alacsonyabb hőfokra, de minden esetben figyeljünk arra, hogy a szükségesnél ne hagyjuk tovább a simítólapokat a hajtincseken.

A formázáskor választott optimális hőmérséklet nagyban függ hajunk típusától és minőségétől.

Ajánlott:

  • 80-160 °C - Vékonyszálú és festett haj esetén
  • 160-180 °C - Normál és átlagos vastagságú hajhoz
  • 180-230 °C - Vastagszálú és hullámos haj esetén

Tippek a hajvasalóval történő hajformázáshoz: Trükkök, amelyek segítenek elérni a tökéletes végeredményt.

Hajformázás előtt válasszuk le hajunknak azt a részét, amivel először dolgozni szeretnénk. A nagyobb részt csatoljunk fel, majd haladjunk tincsenként egyre lejjebb a fejtetőtől. A hajtövektől a végekig egyenletes nyomást gyakorolva a tincsre, bámulatos simaság lesz az eredmény! Törekedjünk rá, hogy minél kisebb tincseket fogjunk, vastagabb hajnál még kisebb tincseket válasszunk le.

Ha dúsabb, rugalmas hatású, egyenes frizurát szeretnénk, akkor a hajvasalót csak a hajvégeken alkalmazzuk. Ezt főként a vékonyszálú hajszerkezettel rendelkező hölgyeknek ajánljuk.

Készítsünk göndör loknikat könnyedén!

A hajvasaló segítségével nemcsak kiegyenesíthetjük hajunkat, hanem loknikat is készíthetünk. Ebben az esetben helyezzük a vasalót egészen közel a hajtincs tövéhez, majd óvatosan fordítsuk el, miközben lefelé húzzuk a készüléket. Ha laza hullámokra vágyunk, fonjuk be a hajunkat, majd az elkészült fonaton húzzuk végig a hajvasalót.

A simítólapok tisztán tartása kulcsfontosságú. Hetente érdemes meleg vízzel vagy alkoholos tisztítószerrel letörölni azokat. Ez hozzájárul a hajvasaló hosszú élettartamához.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hajformázás hajvasaló
Árukereső.hu