Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

IPL szőrtelenítés télen: a nyári selymességért!

2022. 11. 10. 00:00:00

Talán már találkoztál azzal az elsőre furcsa kijelentéssel, miszerint a villanófényes szőrtelenítést az őszi-téli időszakban érdemes elkezdeni. De miért éppen ekkor? És hogyan kell csinálni? Erre keressük most a választ.

Valóban télen kell az IPL szőrtelenítést végezni?

Technikailag lehet bármikor, de mi javasoljuk az őszi-téli időszakot, mert

  • Biztonságos
  • Kényelmes
  • Nyáron már alig kell a szőrtelenítéssel foglalkozni

Na jó, de mégis miért?

Miért biztonságosabb télen elkezdeni az IPL kezelést?

Mert így nem kell aggódnunk a fényérzékenység miatt. A villanófényes készülékek használata ugyanis fényérzékennyé teszi a bőrünket, és a legtöbb készülék útmutatója ki is tér a fényvédelem kiemelt fontosságára a kezeléseket követő napokban. Márpedig az első hónapokban heti 2-3 kezelésre is szükség lehet! Érthető tehát, hogy miért kényelmetlen, sőt egyenesen veszélyes a nyári napozások között végezni a kezeléseket.

Miért kényelmesebb télen végezni a kezeléseket?

Ha követjük az utasításokat, a téli hónapok alatt olyan eredményt érhetünk el, hogy a nyarat már selymesen sima lábakkal indíthassuk. Ezután a nyári időszakban 2-4 hetente elegendő elvégeznünk 1-1 kezelést. A kezelések hatásfoka is magasabb télen, mivel a világos bőr-sötét szőrszál kontraszt jobban érvényesül a téli kifakult bőrön.

Ha tisztességesen végigcsinálom a kezeléseket télen, akkor soha többé nem kell szőrtelenítenem?

Sajnos nem így működik, a szőrnövekedés nem szűnik meg örökre, viszont a szőr minősége, sűrűsége és a növekedés üteme olyan mértékben változik, hogy valóban elég néhány hetente egy kezelés a csodás eredmény fenntartásához.

Mire kell ügyelnem a téli IPL szőrtelenítésnél?

Csak a szokásos szabályokra és biztonsági előírásokra kell odafigyelned. Borotválkozz és tisztítsd meg a bőrt alaposan a kezelés előtt, kerüld ki vagy fedd le az anyajegyeket, sebeket, használj védőszemüveget és a kezelés után hidratálj! Tilos a napozás és szolárium használata a kezelés utáni napokban. Egyetlen extraként azt említhetjük, hogy a téli bőrszínhez szükséges lehet újra hozzáigazítani a fényerősséget vagy a fokozatot a készüléken: Semmiképpen nem fájhat a kezelés!

Bárki végezhet IPL kezelést?

Sajnos a nagyon világos szőrszálak nem képesek megfelelő hatékonysággal elnyelni a villanófényt, ezért a szőke, vörös és ősz szőrszálak nem reagálnak a kezelésre. További kizáró tényezők találhatók a készülékek használati útmutatójában, amely letölthető a termékoldalon ITT és ITT.

Az IPL technológia kizárólag szőrtelenítésre alkalmas?

Egyes készülékek olyan speciális kezelőfejjel is rendelkeznek, amelyekkel felvehetjük a harcot a különböző bőrhibák ellen is, mint amilyen az akné, vagy a pigmentfoltok. A különböző készülékek útmutatója kitér a használati módokra is. Az E-hall palettáján található Beimu készülék szőrtelenítésre alkalmas, az átlagos készülékekhez képest nagyobb villanás-számot biztosít, a Dr. KATOKI készülék pedig arckezelő-fejjel is rendelkezik!

Az IPL szőrtelenítést gyakorlatilag bármikor elkezdhetjük, azonban télen minimális odafigyeléssel is teljesíthetőek a biztonsági előírások, és a kezdetben gyakori kezelések könnyedén kivitelezhetők és hatásosak lesznek.
Tartalomhoz tartozó címkék: IPL szőrtelenítés
Árukereső.hu