Nano-ionos hajszárítók

Szeretnéd tudni, mit jelent a ma divatos "nano-ionos" kifejezés a hajszárításban? Esetleg még nem hallottál róla, de kíváncsivá tettünk? Olvasd el legfrissebb blogbejegyzésünket, a hajad imádni fogja!

Hogyan működik?

A nano-ionos hajszárító ellensúlyozza a haj pozitív töltését, mely a hajszálak külső rétegének, a kutikulának sérülése nyomán jön létre. Nem az intenzív hőleadás útján fejti ki hatását, hanem a vízcseppek szétbontása révén, így gyorsítva a párolgást és a száradást, valamint csökkentve a hő által okozott károkat. Hosszú távú használata egészségessé teszi a hajszálakat.

Előnyök:

  • gyors (a szárítási idő a felére csökkenhet),
  • kíméletes, ezáltal puha, könnyen fésülhető és hidratált hajat eredményez,
  • nincs hő okozta károsodás,
  • nincs “szálló haj” probléma,
  • kevesebb hajápoló készítmény használata válik szükségessé.

Milyen típusú hajra ajánljuk?

A nano-ionos hajszárító vékonyszálú, száraz, göndör, vagy kócosodásra hajlamos haj számára a leghasznosabb, mivel az egyszerű forró levegő fújása helyett a hajszálakba zárja a nedvességet. A haj puha és selymes tapintású lesz. 

Vastagszálú és lassan száradó haj esetén pedig megváltás lehet, mert a nano-ionos hajszárító gyorsabban szárít, mint hagyományos társai!

Figyelem: Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a haj megszáradt-e. Ne használjuk a már száraz hajon, mert kiszáríthatja azt!

Ionos hajszárító kisokos - avagy véleményünk, tapasztalatunk az ionos hajszárítókról, tudományos-technológiai igényességgel

Amikor hajszárító-vásárlásra adjuk a fejünket, talán fel sem figyelünk az “ionic”, “nanoionic”, “negative ion” szavakra, legfeljebb, ha elgondolkodunk azon, miért ilyen drága az a bizonyos modell – az ionos technológiára épülő készülékek ára ugyanis a magasabb árkategóriába esik. Miért? Na és hogyan kerülhet a termékleírásban egymás mellé a “hajszárító” és az “egészséges” szó?  Ez ellentmondásosnak tűnik, szóval nézzük meg, mit találunk a szakirodalomban!

Mi az az ionos hajszárító?

Az ionok (pozitív vagy negatív) töltéssel rendelkező részecskék. A hajszálakon megtalálhatók pozitív és negatív töltések egyaránt. A nedves hajban található vízmolekulák pozitív töltésűek, míg az ionos hajszárítók negatív ionokat bocsátanak ki. A negatív ionok a vízmolekulákból összeálló nagyméretű cseppeket kisebb cseppekre bontják, amelyek a nagyobb felület-térfogat arány hatására gyorsabban elpárolognak (Edward Borish, Ph.D.). Az eredmény tehát rövidebb szárítási idő, hajkárosodás nélkül!

A hajkondícionálók és balzsamok pozitív töltésű összetevői a haj negatív töltésű részeihez kötődve kezelik és erősítik a hajszálakat. Mivel  a víz az ionos készülék negatív töltésének köszönhetően hamarabb elpárolog a hajból, így a hajápolók hatása hatékonyabban érvényesül, és egyre kevesebb válik belőlük szükségessé.

A nano-ionos hajszárítóval nem tesszük ki a hajat hosszan tartó hőhatásnak, így az nem veszíti el természetes nedvességtartalmát, a nedvesség a hajszálakban marad, és egészségesebb, puha, selymes tapintású lesz. A gubancolódás mértéke is csökken, mivel a felületi feszültség mérséklődik. Mindezt hosszú távon bármiféle készítmény nélkül is elérhetjük!

A nano-ionos hajszárító használata tökéletesen beleillik a modern hajápolási trendbe, és kiváló alternatívája lehet a természetesen, szabadon száradó haj módszerének. Szerintünk is a természetes száradás a legegészségesebb szárítási mód, de nem minden esetben kivitelezhető, mert lassabb, és esetleg a környezet és a rohanó életmód nem teszi lehetővé. A nano-ionos hajszárítóval ez is áthidalható!

Figyelem: A megszokottnál rövidebb szárítási idő ellenére rendszeresen ellenőrizzük, hogy a haj megszáradt-e, ne használjuk a már száraz hajon, mert kiszáríthatja azt!

Ui.: Jó hír, hogy a nanoionos technológiát már hajvasalókban is alkalmazzák, a még selymesebb hatás érdekében, a kíméletes de tartós simaságért. 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hajformázás információk
Árukereső.hu